230 oseb Posavci.si Posavci.si
xAVSEC Dejan
Foto: Arhiv knjižnice
Galerija slik

AVSEC, Dejan


Rojen:  11. december 1945, Brežice

Umrl:  ,


Kraj delovanja: 


Osnovno šolo je obiskoval v Krškem, srednjo šolo v Celju. Študiral je na Visoki ekonomsko-komercialni šoli v Mariboru, kjer je tudi magistriral in doktoriral z disertacijo »Finančne oblike družbenega pospeševanja ustvarjalnega (so)delovanja mnogih v socialistični samoupravni družbi« (1987).

Sprva je bil zaposlen v Posavski banki d. d., ko je leta 1996 začela delovati kot podružnica Nove ljubljanske banke Posavje – Krško, je postal direktor podružnice, kasneje je deloval kot svetovalec direktorja NLB d.d. Ljubljana.

Član številnih odborov, komisij in društev (predsednik Društva ekonomistov Posavja, predsednik Habilitacijske komisije pri Univerzi v Mariboru, član Medobčinske Gospodarske zbornice za Posavje, član Upravnega odbora Zavarovalnice Triglav, Območne enote Krško, predsednik Nadzornega sveta Terme Čatež, član Nadzornega sveta Lisca Sevnica, član komisije za inovacije pri MZT RS, član ustanovnega odbora pri oblikovanju in nastajanju Borze v Ljubljani, član Valvasorjevega raziskovalnega centra v Krškem). Strokovne prispevke je objavljal v Našem gospodarstvu, Našem glasu, IB in Bančnem vestniku. Sodeloval je tudi na mednarodnih in slovenskih konferencah (1998, Dunaj, 2001, Amsterdam) in simpozijih (1996, 1998, Portorož).

 

Literatura
 OIV; Cobiss (maj 2005); www.nlb.si


Glej tudiPrispeval: Zavod Neviodunum
Zadnja sprememba: 15.3.2015, Zavod Neviodunum

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Glej tudi: notranjci gorenjci pomurci celjskozasavski združeni na portalu znani slovenci
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5      
Na vrh